biznis
0

Međunarodna konferencija o turističkim mogućnostima jadranskog zaleđa

FENA
Federalno ministarstvo okoliša i turizma u saradnji s relevantnim organizacijama i institucijama iz BiH i Republike Hrvatske organizirat će 3. aprila u Mostaru Međunarodnu konferenciju o turizmu na temu "Turističke mogućnosti Jadranskog zaleđa".

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH i grada Mostara.

"Jadransko zaleđe, prostor od Trebinja do Bihaća, posjeduje iznimno raznolik i očuvan prirodni i kulturni turistički potencijal, što je dragocjena ostavština koja se mora čuvati i zaštititi kako bi u budućnosti pridonosila razvoju turizma. Cilj je stvoriti nacionalni i regionalni konsenzus o važnosti regije Jadranskoga zaleđa u turizmu i njegovom utjecaju na gospodarstvo ruralnih područja", navodi se u saopćenju Press centra Konferencije.

Svečanost otvorenja skupa predviđena je za srijedu, 2. aprila, u hotelu "Ero", a radni dio održavat će se u četvrtak, 3. aprila, u sklopu Mostarskog sajma (Paviljon 1, velika dvorana -1. sprat). Tu će biti organiziran i Press centar opremljen računalima, telefonskim i internet vezama te video-zidom, na kojem će se moći pratiti sva izlaganja na Konferenciji. U petak, 4. aprila, planirana je i turistička ruta za sudionike i novinare.