biznis
237

McCann Sarajevo u top 5 regionalnih agencija na ovogodišnjoj reviji BalCannes

Klix.ba
Na reviji najboljih reklamnih kampanja BalCannes koja se održava u okviru Weekend Media Festivala u Rovinju, agencija McCann Sarajevo, članica I&F McCann Grupe, jedina je agencija iz Bosne i Hercegovine koja se našla u top 5 najuspješnijih agencija regiona.

Ugledni novinari specijalizirani za marketinšku industriju ocijenili su koje su kampanje obilježile proteklo razdoblje, a ostati će zapamćene po originalnosti, kvaliteti izvedbe i tržišnoj uspješnosti. Među 25 najuspješnijih našle su se čak dvije kampanje agencije McCann Sarajevo i to kampanja „Ljubičanstveno“ osmišljena i realizirana za klijenta Violeta, za novu liniju proizvoda teta Violeta – deterdžent za suđe, deterdžent i omekšivač za rublje, te projekat „Bubamara“ rađen za klijenta Coca-Cola.

„Ovogodišnji BalCannes predstavljao je za nas veliki izazov, sa mnoštvom vrlo kvalitetnih i raznolikih projekata koji su se našli u konkurenciji za najbolje regionalne kampanje. Naš osnovni cilj pri kreiranju ovih kampanja je naravno bio zadovoljstvo klijenata i ostvarenje boljih poslovnih rezultata, što je i ostvareno, te je veliko zadovoljstvo vidjeti da je naš rad dodatno nagrađen i visokim ocjenama stručne javnosti. Ovo je svakako za nas vrhunska motivacija da budući projekti agencije budu još bolji, interesantniji i funkcionalniji“ - Izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, direktorica agencije McCann Sarajevo.

Agencije McCann Sarajevo i McCann Beograd, članice I&F McCann Grupe, imale su najviše, ukupno pet kampanja u finalnom izboru na reviji BalCannes.

Weekend Media Festival koji se po osmi put održava u Rovinju još jednom je uspio okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije te opravdati titulu jednog od najvećih marketinških događaja godine u regionu.