Sajam Anuga
208

MBA burek zamirisao Njemačkom

Klix.ba
MBA Centar je jedini samostalni izlagač iz Bosne i Hercegovine koji učestvuje na najvećem svjetskom sajmu hrane Anuga, koji se svake dvije godine održava u Kelnu, u Njemačkoj.

MBA Centar je na sajmu predstavio dio svog pitarskog i pekarskog asortimana i probudio veliki interes svjetski poznatih trgovačkih lanaca kao što su Spar, Edeka i drugi. Inače, MBA centar već sarađuje sa Sparom za kojeg proizvodi somune, koji su u ovom lancu bili najprodavanija roba ove sezone iz grupe proizvoda namijenjenih za grilovanje. Uskoro će ovaj proizvod, kao Sparova robna marka biti i na policama Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

MBA Centar je porodična firma koja postoji već dvadeset godina, čiji su proizvodi prisutni osim na području cijele Bosne i Hercegovne, i u Engleskoj, Švedskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Austriji. Moderno opremljeni pogoni proizvodnje MBA Centra kao glavni energent koriste obnovljive energetske izvore (jedini u jugoistočnoj Evropi) tako da je proizvodnja MBA Centra ekološki prihvatljiva. Osim pekarstva firma se bavi i ugostiteljstvom i cateringom i pod brendom "Slatko i Slano".

U narednoj godini MBA Centar će završiti i svoju vlastitu CNG punionicu za koji projekat je dobio podršku od Fonda za zaštitu okoliša FBiH tako da će nastaviti svoju misiju zaštite okoliša i na taj način biti prvi proizvođač pekarskih proizvoda koji dostavlja svoje proizvode kupcima bez zagađivanja okoline.

MBA Centar je tokom sajma Anuga dobio i nove narudžbe za svoje pite kao i za inovativni proizvod kojeg je prezentirao, a radi se o pečenoj zamrznutoj piti što su ljudi iz ove branše procijenili kao proizvod budućnosti, s obzirom da kupci traže zamjenu za kebab ili pizzu. Više hiljada posjetilaca štanda je probalo svježe pečenu pitu, koju MBA proizvodi u devet različitih ukusa. MBA burek je zamirisao Njemačkom.