biznis
0

Mašić: Hidrogradnja očekuje povratak na libijsko tržište

FENA
Semin Mašić
Semin Mašić
Sarajevska Hidrogradnja, koja je prije početka sukoba u Libiji imala ugovorene poslove u toj zemlji, nada se da će im nakon stabilizacije političkih prilika biti omogućen povratak na libijsko tržište.

"Teško je reći da li vrijedi ono što smo dosad imali sklopljenih ugovora, pa čekamo rasplet situacije da vidimo s kime ćemo dalje razgovarati u traženju odgovora na ta pitanja“, kazao je Feni direktor “Hidrogradnje” Semin Mašić.

On je dodao da imaju kontakte s ljudima sa kojima su dosad radili u Libiji, ali da od njih takve informacije ne mogu dobiti.

Hidrogradnja je svojevremeno iz Libije povukla svoje ljude, a ostali su ugovori i oprema, koja je očuvana.

"Jučer smo imali kontakte sa Sirtom, gdje nam stoji najviše mehanizacije. Tamo nije bilo velikih uništavanja i imamo saznanja da je ta oprema sačuvana“, dodao je Mašić.

Hidrogradnja je u Libiji imala projekte izgradnje u vrijednosti od oko 200 miliona KM i očekivali su njihovu ekspanziju, ali je to prekinuto zbog poznatih dešavanja u toj zemlji.

"Naša namjera i cilj su da se vratimo na libijsko tržište, ali kakav će taj povratak biti i hoćemo li moći nastaviti projekte na kojima smo radili prije izbijanja sukoba, to je pitanje i investitora, da li će oni nastaviti te projekte ili ne“ kazao je Mašić.