Marinko Čavara svečano otvorio mini solarnu elektranu na farmi Ramska vrata

Klix.ba
3.12.2015. u 16:19
33
60
Marinko Čavara svečano otvorio mini solarnu elektranu na farmi Ramska vrata
33
Marinko Čavara svečano otvorio mini solarnu elektranu na farmi Ramska vrata
Na planini Ljubuši danas je održana prezentacija projekta "Instalacija solarnih panela na planinskim farmama u funkciji zaštite okoliša i održive proizvodnje autohotnih sireva", u organizaciji Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Mostar i Udruge proizvođača i prerađivača autohotnih ovčjih sireva i mesa "Pramenka".
Tom prilikom, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i dekanica Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Mostaru doc.dr.sc. Danijela Petrović svečano su otvorili mini solarnu elektranu na farmi Ramska vrata.

"Sveučilišne institucije i fakulteti nisu tu samo da stvaramo kadrove koji će dalje raditi, nego su i jezgra onih koji će dati doprinos da oživimo privredu, koje nam je itekako potrebno u ovim teškim vremenima. Kad vidim entuzijazam i sa strane fakulteta i profesora da ovom prostoru daju jednu novu živost i energiju, ne znam koje Vam smjernice dati. Jer, vi ste, na neki način, dali smjernice ovoj državi u kom smislu trebamo pomagati sa vrlo malo uloženih financijskih sredstava. Čestitam Vam na istrajnosti i na Vašem radu i proizvodima, a na nama je da se založimo i da vam pomognemo, na temelju vaše inicijative i vaših traženja, kako bi ostali na ovim prostorima i nastavili s uspješnim radom", kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Projekt "Instalacija solarnih panela na planinskim farmama u funkciji zaštite okoliša i održive proizvodnje autohotnih sireva" prezentirali su prodekan za razvoj i kvalitetu Agronomskog i prehrambeno – tehnološkog fakulteta Mostar prof.dr.sc. Jerko Pavličević i predsjednik Udruge proizvođača i prerađivača autohotnih ovčjih sireva i mesa "Pramenka" Vinko Batinić.

Sveobuhvatni cilj projekta je podizanje kvalitete života farmerima u ruralnim područjima kako bi nastavili s proizvodnjom autohotnih sireva i bili najbolji promotori moguće primjene korištenja održivih izvora energije.

U sklopu prezentacije, prikazan je i film o "Hercegovačkom siru iz mijeha", te je upriličena 12. izložba autohotnih sireva.


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: