biznis
0

Marinac: "Podravka" očekuje pozitivan ishod razgovora o kupovini "Vitaminke"

FENA
Predsjednik Uprave "Podravke" iz Koprivnice Darko Marinac potvrdio je da su još u toku razgovori u vezi s kupovinom banjalučke "Vitaminke" i uvjeren je da će oni biti pozitivno završeni tokom prvog polugodišta ove godine.

"Pregovori još nisu završeni i prerano je da sada saopćavamo detalje, ali za sada ne vidimo velike probleme u daljnjim pregovorima s 'Vitaminkom'", kazao je Marinac dodajući da se oni ne odnose samo na cijenu preuzimanja što se moglo čuti u pojedinim medijima.

Marinac je pojasnio da je princip "Podravke" da u sve kompanije u koje ulazi želi da preuzme većinski dio vlasništva, minimalno 51 posto.

Predsjedik "Podravkine" Uprave je, tokom posjete bh.novinara toj kompaniji naglasio da se "Podravka" u RS-u i BiH osjeća kao na svom tržištu, normalno posluju i zadovoljni su svim odnosima.

Istaknuo je da su oni lideri u svim svojim vodećim proizvodima, a da se u nekim manje atraktivnim proizvodima i ne takmiče na tržištu.

Marinac je najavio da će u BiH i u budućnosti biti prisutni s većim dijelom svoje proizvodnje i sa i bez kupovine banjalučke "Vitaminke".