{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marić: Očekujemo rast BDP-a

S
30.9.2012. u 11:15
0
2
Marić: Očekujemo rast BDP-a
0
Marić: Očekujemo rast BDP-a
Ljerka Marić
Direktorica Direkcije za ekonomsko planiranje BiH Ljerka Marić očekuje rast domaćeg bruto proizvoda u ovoj godini, uprkos činjenici da je stanje u BiH opterećeno mnogim teškoćama i političkim nesuglasicama.
"Vrijeme koje je pred nama treba iskoristiti za provođenje dogovorenih reformi i ispunjavanje uslova za integracije u EU, što bi za rezultat trebalo da ima oporavak privrede, stvaranje i očuvanje radnih mjesta u BiH", rekla je Marićeva za "Večernji list".

Ona je navela da BiH posebnu pažnju treba da posveti održanju fiskalne stabilnosti i konsoliduje stanje u javnim finansijama, i to smanjenjem fiskalnog budžeta, održanjem zadane granice zaduženja vlada na svim nivoima i opreznim planiranjem.

Marićeva je podsjetila da je stabilno političko stanje u BiH i okruženju preduslov za razvoj ekonomije. Govoreći o mogućim posljedicama ulaska Hrvatske u EU po BiH, Marićeva je izrazila optimizam, ističući da su u BiH preduzete aktivnosti koje bi trebalo da povećaju ulaganja i omoguće izvoz u Hrvatsku, a time i EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: