{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mantovanelli: Ključno je pomaganje najugroženijima

S
17.6.2011. u 09:59
0
0
Mantovanelli: Ključno je pomaganje najugroženijima
0
Mantovanelli: Ključno je pomaganje najugroženijima
Marco Mantovanelli (Foto: RFE)
Šef kancelarije Svjetske banke u BiH Marco Mantovanelli rekao je da se u BiH u procesu privrednog oporavka nameću dvije ključne teme - pružanje odgovarajuće pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i konkurentnost privrede u BiH.
On je na okruglom stolu na temu gotovinskih davanja u BiH rekao da su te dvije teme povezane, jer bi sistem gotovinskih davanja trebao da zaštiti najugroženije, bez ugrožavanja konkurentnost tržišta rada, saopšteno je iz kancelarije Svjetske banke u BiH.

Okruglom stolu koji je održan jučer prisustvovao je i direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju Žarko Papić, koji je istakao da će reforma sistema socijalnih transfera i bolja usmjerenost na realne potrebe korisnika rezultovati socijalno pravednijom socijalnom zaštitom, koja je istovremeno i dio procesa integracije sa EU.

Događaj je okupio brojne vladine funkcionere, predstavnike javnih institucija, akademske zajednice i civilnog društva, s ciljem pokretanja dijaloga o politici socijalne zaštite u BiH i davanja doprinosa novoizabranim vlastima u vezi sa ključnim pitanjima koja se trebaju rješavati u naredne četiri godine, kao i davanja doprinosa za novu Strategiju partnerstva Svjetske banke sa BiH za period 2012. - 2015. godine.

Okrugli sto su organizovali kancelarija Svjetske banke u BiH u partnerstvu sa Inicijativom za bolju i humaniju inkluziju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: