Od 18. do 20. septembra
0

Manifestacija "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2009"

FENA
Tradiocionalna, 54. turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2009" održat će se od 18. do 20. septembra.

Ovogodišnji program započinje predstavljanjem knjige fra Roberta Jolića "Stanovništvo Brotnja u tursko doba", u prostorijama Kulturno informativnog centra (KIC) u Čitluku u 19.30 sati. Nakon toga, upriličit će se izložba slika, crteža i grafika akademskog slikara Antona Cetine u Galeriji kluba Matice hrvatske u Čitluku.

Za 19. septembar planirana su stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva koja će održati predavači s Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Atletski miting "Dani berbe grožđa-Brotnjo 2009" počinje 20. septembra u 15 sati na gradskom stadionu "Bare". Za 17 sati planiran je svečani mimohod svih sudionika manifestacije od Gradske športske dvorane do Broćanskog trga.

Nakon toga, počinje program kulturno-umjetničkih društava, grupa i pojedinaca, te cjelovečernji zabavni program čime i završava ovogodišnja manifestacija.