{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malezijski ambasador posjetio kompaniju "Klas"

F
20.5.2008. u 19:09
0
0
Malezijski ambasador posjetio kompaniju "Klas"
0
Malezijski ambasador posjetio kompaniju "Klas"
Malezijski ambasador u BiH Adnan Zulkifli danas je u pratnji najbližih saradnika posjetio preduzeće "Klas". Nakon što mu je ukratko prezentiran profil kompanije, malezijski ambasador je rado probao "Klasove" proizvode, saopćeno je iz "Klasa".
On je istaknuo da se u Maleziji, za razliku od BiH, hljeb veoma malo koristi, dok je u njihovom meniju riža neizostavni dio ishrane. Međutim, dodao je da su rast cijena energije i umjetnih goriva, kao i prošlogodišnja suša, doveli do nestašice i porasta cijena riže na svjetskom tržištu.

"Najveći izvoznici riže uveli su ograničenja izvoza ovog prehrambenog proizvoda. Analitičari smatraju da će se tako prehrambene navike svjetskog stanovništva mijenjati, pa u tome vidim šansu da se hljeb i peciva "Klasa" nađu na malezijskom tržištu", kazao je malezijski ambasador.

Osim tehničko-tehnoloških dostignuća "Klasa", kao lidera u mlinsko-pekarskoj industriji u BiH, malezijskog ambasadora impresionirala je i činjenica da oko 90 posto proizvoda ove kompanije ima halal certifikat.

Direktor „Klasa“ Ibrahim Smajlagić ocijenio je da su halal proizvodi sve traženiji na tržištu, ne samo zemalja s istoka, nego i onih sa zapada. "Klas" u svom asortimanu ima oko 600 visokokvalitetnih proizvoda, a uz to i njihovu povoljnu cijenu, većina ih je označena halal certifikatom.

"Vjerujemo da će dio našeg bogatog asortimana naći svoje mjesto na malezijskom tržištu", kazao je Smajlagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: