{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malezijci zainteresovani za aerodrom u Visokom

F
FENA
20.1.2009. u 13:57
0
24
Malezijci zainteresovani za aerodrom u Visokom
0
Malezijci zainteresovani za aerodrom u Visokom
Foto: Visoko.co.ba
Ambasador Malezije u BiH Adnan Zulfikli boravio je danas u zvaničnoj posjeti Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), gdje se susreo s premijerom ZDK-a Miralemom Galijaševićem.
U pratnji ambasadora bio je i Tan Sri Dato Ir.Hj. Zaini Omar, šef Odjela za prekookeanske projekte vade Malezije, a tema razgovora bila je izrada Studije izvodljivosti za izgradnju aerodroma u Visokom. Malezijska vlada ranije je iskazala zainteresovanost za izradu i finansiranje spomenute Studije, a potom i aerodroma.

Tokom današnjeg sastanka premijer Galijašević zahvalio je na pomoći vlade Malezije državi i narodu Bosne i Hercegovine i izrazio spremnost kantonalne vlade da učini sve u okviru svojih ovlaštenja da bi se projekt dovršetka aerodroma u Visokom uspješno okončao.

Galijašević je upoznao malezijsku delegaciju o zakonskoj proceduri kod ovakvih projekata te istakao da je Vlada ZDK-a izradila Prostorni plan u kome je precizno planirana i lokacija za budući aerodrom u Visokom. Na taj način, zadovoljena je prva i najvažnija pretpostavka, osiguranost prostora i lokacije za aerodrom.

Istim Planom, predviđena je izgradnja drugih objekata poput željeznice između Sarajeva i Visokog, priključnih petlji s autoputa ka aerodromu i niz drugih objekata niskogradnje neophodnih za normalno funkcioniranje svakog aerodroma.

Nakon posjete sjedištu Zeničko-dobojskog kantona, delegacija vlade Malezije uputila se u Visoko, da bi bliže upoznala širi lokalitet gradnje budućeg aerodroma, a potom je planirano da se sastanu i s načelnikom Općine Visoko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: