biznis
0

Malezijci u BiH prate fudbalere koje bi mogli dovesti u FK Kedah

FENA
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Susret domaćih i privrednika iz malezijske države Kedah organizirao je večeras u Sarajevu BBI VIP biznis klub u saradnji s malezijskom ambasadom u BiH.

Politički sekretar premijera Kedaha Datuk Shaiful Hazizy Abidin je kazao novinarima da su došli "da vide nove prilike koje se mogu otkriti u BiH", dodajući da država Kedah želi da sarađuje sa BiH.

Po njegovim riječima, u delegaciji su i predsjednik i članovi Fudbalskog saveza Kedaha koji su došli da traže nove potencijale, da otkriju neke nove igrače i mogućnost saradnje.

Abidin je kazao da su danas posjetili Fudbalski klub Sarajevo, a večeras će delegacija Fudbalskog kluba Kedah prisustvovati utakmici između Željezničara i Olimpica. Pogledat će potencijale, odnosno potencijalne igrače koji bi mogli u budućnosti igrati za FK Kedah.

Sutra imaju nekoliko stanaka sa agencijama i agentima koji predstavljaju fudbalske igrače BiH.

Abidin je izjavio da se uglavnom koncentriraju na moguću saradnju između Fudbalskog kluba Kedah i bilo kojeg kluba u BiH. Vrlo su zainteresirani za takozvani twining program, odnosno da se pobratime sa nekim klubom u BiH koji bi doprinio razmjenjivanju igrača ili trenera.

Rukovoditeljica VIP biznis kluba Azra Čolić je kazala da koriste svaku priliku da organiziraju druženja bh. privrednika i bilo koje strane delegacije koja posjeti naš grad i državu.

Dodala je da je karakter posjete delegacije malezijske države Kedah sportski , a u delegaciji su i dva ministra te države tako da vjeruje da će iskoristiti priliku da se, osim sporta, informiraju kakve su mogućnosti za ulaganje i partnerstvo u našoj zemlji.

"VIP biznis klub i Sarajevo biznis forum stavljaju akcent na sport kao jednu od interesantnih grana za ulaganje. Mi imamo sportskih talenata, uvijek smo ih imali i mislimo da je potrebno da se više uloži u tu branšu da bi ona dala bolje rezultate", kazala je Čolić.

Istaknula je da je Malezija velika zemlja te da BiH ima jako dobre prijateljske odnose s njom.

"Ova je pokrajina interesantna jer ima značajnu poljoprivredu i sve što je vezano za poljoprivredu može biti interesantno za nastavak saradnje. Pozvali smo naše biznismene da se upoznaju, razmijene iskustva i informacije", kazala je Čolić.