{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Makovi": Zeničke firme grade najmoderniji stambeni kompleks u Zenici

25.4.2015. u 21:26
182
130
"Makovi": Zeničke firme grade najmoderniji stambeni kompleks u Zenici
182
Prije nekoliko dana počeli su i prvi radovi na izgradnji novog stambenog kompleksa u Zenici koji će predstvljati novi koncept stanovanja prilagođen potrebama modernog načina života.
U neposrednoj blizini Trening centra Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ovih dana se gradi novi kompleks zgrada koji je izdvojen od gradske buke i smoga, a svi stanovi koji se kreću od 25 do 100 kvadratnih metara imate će i odličan pogled na panoramu grada.

Sa ciljem da svaki kupac bude zadovoljan, projektanti su odlučili da svaki stan ima balkon ili lođu. Ukupna površina kompleksa je 22.000 kvadratnih metara i sastoji se iz osam lamela koje će se graditi sukcesivno. U završnim etažama su smješteni dvoetažni stanovi, a arhitekura bloka koja formira unutrašnje relaksirajuće pješačko dvorište i saobraćaj koji ostaje izvan bloka, urbanistička su novina za grad Zenicu. Investitori ovog projekta čini konzorcij tri zeničke firme i to Almy Zenica, Arel Zenica i Grading KGM Zenica. Ukupna vrijednost investicije je 25 miliona KM.

Stambeni kompleks Makovi čiji je projektant firma "Entasis" Zenica, zamišljen je oblika nepravilnog trougla, a svaka lamela će imati prizemlje, pet do sedam spratova i potkrovlje.

Cijena jednog kvadrata stana će se kretati od 1.500 do 1.600 KM sa uračunatim PDV-om. Cijene stanova od 25 do 31 m2 -1.600 KM/m2, od 31 do 42 m2- 1.550 KM/m2, od 42 m2 do 100 m2 - 1.500 KM/m2. Također, kupci će imati mogućnosti da kupe i garažno mjesto u objektu po cijeni od 10.000 KM sa uračunatim PDV-om.

"Pokretači ove investicije su direktori kompanija Almy i Arel, Damir Begić i Suad Kaknjo, čije su firme ujedno i izvođači radova. Radi se o stambenom kompleksu od osam lamela, što je 350 stanova, a prva faza lamela A i B će biti završene do marta 2016. godine. Za sada sve ide svojim tokom, a tome su sigurno poslužili i povoljni klimatski uvjeti. Rezervacije stižu iz dana u dan, do sada imamo preko 20 rezervacija, koje je moguće izvršiti uplatom 30 posto novca ovisno o vrijednosti stana", kazao je uposlenik Arela ing. arh. Asim Kaknjo.

Svaki stan će imati svoj kalometar, interfon, termoizolaciju od 10 cm, vodomjer, pvc stolariju sa roletnama, a bit će izgrađen i garažni prostor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: