biznis
0

M-tel generalni sponzor muških rukometnih reprezentacija BiH

FENA
U Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine (RSBiH) danas je potpisan sponzorski ugovor sa mobilnim operatorom M-tel o finansiranju muških rukometnih reprezentacija.

Dvogodišnji ugovor potpisali su generalni direktor M-tela Predrag Ćulibrk i generalni sekretar RSBiH-a Smajo Karačić.

"Ovim činom M-tel i RSBiH ulaze u aranžman generalnog sponzorsta. Smatramao da muška reprezentacije zaslužuje da dobije partnera kao što je M-tel. Zajednički ćemo pokušati da dođemo do još boljih rezultata. Reprezentacija BiH bila je nadomak plasmana SP. To nas nije odvratilo od toga da napravimo jedan ovakav aranžman. Želimo da pomognemo RSBiH jer vjerujemo da rukomet u BiH dugoročno ima dobru perspektivu", kazao je Ćulibrk.

Genaralni sekretar RSBiH izrazio je zadovoljstvo potipisvanjem ugovora, za koji očekuje da će rezultati još većim uspjesima bh. rukometa na međunarodnoj sceni.

"M-tel je prepoznao kvalitet našeg rukometa, koji ima bogatu tradiciju na čitavom području BiH. Uz pomoć M-tela očekujem da ćemo konačno napraviti iskorak i da ćemo u narednim kvalifikacionim ciklusima izboriti nastup na evropskom ili svjetskom prvenstvu", kazao je Karačić.

Prvo veliko takmičenje koje očekuje jednu od muških bh. selekcija bit će nastup kadeta na Evropskom prvenstvu, koje se početkom augusta održava u Češkoj, dok naše najbolje rukometaše u septembru očekuje početak kvalifikacija za EP.