Za deset miliona eura
0

M:tel BiH kupio crnogorski M:tel

SRNA
Kompanija M:tel BiH kupila je 49 posto kapitala kompanije M:tel d o o iz Podgorice za deset miliona eura.

Iz kompanije M:tel BiH danas je saopšteno da je ugovor, koji je potpisan nakon uspješno provedenih pregovora sa preduzećem OGALAR B.V, još jedna potvrda odličnog poslovanja i rezultata, koje je M:tel BiH postigao u protekle dvije i po godine.

"Prvi put će jedna domaća telekomunikaciona kompanija proširiti poslovanje van granica BiH. Kompanija je uvjerena da se radi o dobrom i dugoročnom poslovnom potezu, a realizacijom ovog ugovora za M:tel, BiH će stvoriti još bolje pretpostavke za sopstevni razvoj i rast kroz različite efekte sinergije u području našeg regiona", navedeno je u saopštenju.

Iz M:tel-a BiH napominju da je M:tel d.o.o. Podgorica je počeo sa radom 9. jula 2007. godine i na osnovu dobijenih licenci vrlo brzo postao značajan telekomunikacioni operator, prepoznatljiv po kvalitetnim uslugama, pristupačnim cijenama i liderskoj ulozi u uvođenju novih tehnologija i servisa.

Sada ovaj telekomunikacioni operater ima više od 400.000 korisnika mobilne telefonije, čime je u rekordno kratkom periodu ostvario blizu 30 posto tržišnog učešća u Crnoj Gori.

M:tel d.o.o. Podgorica je, takođe, i fiksni operator sa oko 7.000 korisnika fiksne telefonije koje realizuje korišćenjem WiMAX tehnologije.