biznis
0

Lutrija BiH omogućila uplatu igara na sreću putem interneta

Lutrija BiH od danas je ljubiteljima igara na sreću omogućila online uplatu svih lutrijskih igara iz dosadašnje ponude.

Novom uslugom Lutrija BiH je učinila iskorak na području igara na sreću te igračima omogućila bržu i jednostavniju uplatu. Na ovaj način Lutrija BiH, osluškuje potrebe svojih vjernih igrača i kao punopravni član svjetske i evropske lutrijske asocijacije (World Lottery Association & European Lotteries) prati sve trendove u domenu igara na sreću.

Novim načinom uplate omogućeno je igranje lutrijskih igara: TV Bingo, Loto 6/45 i Loto 5/39, uz pripadajuće dodatne igre poput Jokera,Odaberi Boju i Bingo plusa. Pored online uplate klasičnih lutrijskih igara, igrači će imati mogućnost i klađenja na razne sportske događaje i loto brojeve.

Prvi igrač koji je uplatio sredstva na svoj račun na uplatno-prodajnom mjestu Lutrije BiH je Safet Ruhotina. "Drago mi je da je Lutrija BiH počela sa uplatom putem interneta jer sada mogu igrati SuperLOTO brojeve od kuće", rekao je Safet Ruhotina. Direktor Lutrije BiH, Edhem Pašukan čestitao je igraču te mu uručio promotivni poklon i zaželio sreću u igrama putem interneta.

Igrači koji se odluče za uplatu igara putem interneta potrebno je da se registruju na web stranici Lutrije BiH www.lutrijabih.ba . Nakon uspješne registracije, potrebno je uplatiti novčana sredstva na registrovani račun na bilo kojem uplatno-prodajnom mjestu Lutrije BiH. Registrovati se mogu samo punoljetni državljani koji posjeduju važeću e-mail adresu i jedinstveni matični broj (JMB).

Lutrija Bosne i Hercegovine je certificirana prema Svjetskoj lutrijskoj asocijaciji, odnosno prema svjetskom Standardu upravljanja sigurnosti lutrijskog poslovanja – World Lottery Association (WLA), Security Control Standard (SCS) 2012. i prema standard ISO 27001:2013. te je implementirala kontrole pomoću kojih će čuvati i zaštititi lične podatke svih registrovanih igrača.