MSCommunity BiH
54

Logosoft predstavio napredno rješenje: Kako donijeti pravu poslovnu odluku koristeći poslovnu inteligenciju

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kompanija Logosoft, vodeća ICT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner i prvi Microsoft CSP partner u BiH, osmi put zaredom je generalni sponzor MSCommunity BiH konferencije, jedne od najznačajnijih IT konferencija na ovim prostorima.

Ove godine se MSCommunity BiH konferencija održava u Hotelu Hills pod sloganom "//GR8!".

Logosoft je na konferenciji predstavio Power BI rješenje – Microsoft alat za poslovnu inteligenciju.

Većina modernih kompanija ima veliki broj podataka smještenih na različitim lokacijama, čime menadžerski izvještaji postaju sve složeniji, a samim tim i proces prikupljanja, obrade i analize podataka. Koristeći Power BI alat svaka kompanija može unaprijediti svoje poslovanje i u vrlo kratkom roku ostvariti značajan napredak u obradi prikupljenih podataka te donijeti pravu odluku u pravo vrijeme.

"Power BI je Microsoft alat koji korisnicima omogućava novi način korištenja poslovne inteligenciju u cilju donošenja brzih odluka, transformira podatke u vizualne prikaze koji se lako interpretiraju, omogućava povećanje kolaboracije između uposlenih te u konačnici dovodi do unapređenja poslovanja kompanije koja ga koristi. Mi svojim klijentima pružamo usluge kupovine i implementacije Power BI rješenja te specijalističke Microsoft edukacije na temu kako analizirati podatke koristeći Power BI", izjavila je Berina Hrustić, šefica Službe za planiranje i upravljanje uslugama i marketing Logosofta, koja je na MSCommunity BiH konferenciji predstavila ovo napredno poslovno rješenje.

Osma MSCommunity BiH konferencija je ove godine okupila veliki broj najboljih predavača iz cijele regije, dokazane profesionalce i nosioce MVP titula koji su prezentirali aktuelan i zanimljiv sadržaj za sve učesnike. Konferencija je kao i svake godine bila besplatna za učešće, čime se omogućava mladim ljudima da se upoznaju sa najnovijim IT trendovima te možda upoznaju i svog budućeg poslodavca.

Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft i predsjednik neprofitnog udruženja MSCommunity BiH, poručio je da se već osam godina na MSCommunity konferenciji trude uvijek biti u trendu sa svim aktuelnim dešavanjima u oblasti informacionih tehnologija

"Tako smo i ove godine uz najkvalitetnije predavače iz cijele regije izabrali teme koje su danas vrlo žive, a to su vještačka inteligencija, cloud kao tema koja je revolucionarna već skoro deset godina, machine learning i generalno upravljanje infrastrukturom, razvoj i testiranje koda, razvoj aplikacija i sve ono što je danas interesantno ne samo mladim ljudima već generalno svima u svijetu informacionih tehnologija", kazao je Dizdarević.

On je dodao da u BiH nažalost nema mnogo IT konferencija, ali da se može primijetiti da ih je svake godine sve više.

"Mi se trudimo da uz NetWork konferenciju, koja je najveći IT događaj svake godine i održava se na proljeće, da na jesen ponudimo dodatne događaje svima kojima su oni interesantni i koji iz bilo kojeg razloga ne mogu doći na Network konferenciju, zato što je ova konferencija, za razliku od svih drugih besplatna i na taj način se pokušavamo približiti posebno mladim ljudima i dati im priliku da budu na izvoru IT događanja", poručio je direktor Logosofta.