Security 365
1

Logosoft na Microsoft Networku: Zaštitite svoje IT okruženje i podatke

Klix.ba
Kompanija Logosoft, jedna od najvećih IT kompanija u BiH te prvi Microsoft partner u BiH je osmi put zaredom generalni sponzor Microsoft Network konferencije, koja se održava od 18. do 20. aprila u Neumu.

Dugogodišnja saradnja Microsofta i Logosofta kroz gotovo 20 godina rezultirala je intenzivnom uzajamnom podrškom kroz različite projekte i zajedničke ciljeve promocije poslovnih i IT rješenja.

Logosoft je na konferencijskom druženju sa velikim brojem medija prezentovao ponudu i mogućnosti nove usluge Logosoft Security 365, koja ima za cilj da zaštiti kako IT okruženje, tako i podatke.

''Tokom više od 20 godina postojanja na tržištu BiH, uvijek svojim korisnicima nudimo visokokvalitetne usluge u skladu s njihovim potrebama i raspoloživim budžetom. Svjesni smo činjenice da se sve više u medijima spominju ugrožavanje sigurnosti i krađa podataka, a uzimajući u obzir da se ove pojave manifestiraju i u BiH, odlučili smo svojim korisnicima ponuditi sveobuhvatno rješenje zaštite, kako IT okruženja, tako i podataka po svim slojevima tzv. defence in depth modela zaštite. Cilj je da kompanijama pokažemo da sigurnost ne trebaju posmatrati samo po izolovanim tačkama, nego da moraju uzeti u obzir sve aspekte sigurnosti, počev od fizičke sigurnosti pa sve do sigurnosti sofisticiranih tehnologija, poput onih koje koriste mašinsko učenje ili vještačku inteligenciju'', rekao je za Damir Dizdarević, direktor Logosofta.

Logosoft Security 365 je usluga bazirana na saradnji s Microsoftom, Ciscom i drugim partnerima. Pogodna je za kompanije koje imaju distribuiran IT sistem između cloud i on-premise okruženja, a adresira svaki od ključnih nivoa zaštite koristeći specijalizirane proizvode za svaki posmatrani nivo sigurnosti.

''Posljednjih godinu dana smo intenzivno radili na polju sigurnosti i sigurnosnih rješenja. Našu izvrsnost u implementaciji i pružanju svih usluga, pa i iz polja sigurnosti, smo potvrdili dobivanjem dva nova certifikata i to ISO 27001 i ISO 20000, što je uz posjedovanje Cisco CMSP certifikata ujedno i potvrda naše posvećenosti da svojim korisnicima uvijek isporučujemo najkvalitetnije i najsigurnije usluge'', istaknuo je Dizdarević.

Koristeći sva rješenja obuhvaćena Logosoft Security 365 uslugom, korisnik će imati čitav set sigurnosnih zaštita, koji je u skladu sa svim svjetskim sigurnosnim standardima i preporukama.

Cjelokupnu ponudu usluga Logosofta možete pogledati na www.logosoft.ba i www.datacentar.ba.