{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubljana: Trgovački lanci grade stadion?

F
10.4.2007. u 19:59
0
0
Ljubljana: Trgovački lanci grade stadion?
0
Ljubljana: Trgovački lanci grade stadion?
Zoran Jankovič
Veliki trgovački lanci zainteresirani su za ideju ljubljanskoga gradonačelnika Zorana Jankoviča da u zamjenu za atraktivno gradsko zemljište izgrade novo nogometno igralište na kojemu bi mogla igrati i slovenska reprezentacija, javlja Hina.
Za ideju da investiraju u poslovno-sportski kompleks na kojemu će za nekoliko godina na 60 000 četvornih metara niknuti najveći kompleks hipermarketa u Sloveniji do sada su pokazali zanimanje Mercator, Spas i Tuš i neki drugi strani trgovački lanci, među njima i poznata švedska kompanija IKEA, potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare Jankovič, poznat i kao bivši direktor Mercatora i športski dužnosnik.

Na polovici zemljišta u Stožicama, kojim raspolaže grad, nalazili bi se sportski tereni - stadion sa 16 000 mjesta, višenamjenska sportska dvorana s 12 000 mjesta i dva pomoćna igrališta, te parkiralište za 2000 vozila, a drugu bi polovicu zauzeo velik trgovački centar.

Jankovič računa i na pomoć države u izgradnji modernih sportskih objekata koji bi nakon više desetljeća zamijenili dotrajali stadion Bežigrad i dvoranu Tivoli. No osnovna je ideja da se oni sagrade uz pomoć javno-privatnog partnerstva, s kapitalom trgovačkih kompanija zainteresiranih za atraktivni prostor na periferiji Ljubljane. Iako idejni projekt sportsko-poslovnog kompleksa još nije poznat, vjeruje se da bi gradske vlasti sljedećih mjeseci mogle objaviti natječaj kojim žele prikupiti najbolje ponude investitora.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: