biznis
0

Ljubljana: Susret Nihada Imamovića i Jose Manuel Barrosa

Sarajevo-x.com
Generalni direktor ASA Holdinga i predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca Bosne i Hercegovine, Nihad Imamović, sastao se u utorak sa predsjednikom Evropske komisije Jose Manuel Barrosom u Ljubljani.

U razgovoru, gospodin Imamović je predstavio aktivnosti privrednika u Bosni i Hercegovini te izrazio očekivanje da će se aktivnije uključiti u evropske tokove nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. Gospodin Barros je iskazao podršku aktivnostima bh. privrednika i naglasio značaj povezivanja kroz BUSINESSEUROPE - organizacije koji okuplja privrednike iz Evropske unije. Sastanak je održan nakon dvodnevnog samita EU i Sjedinjenih Američkih Država.

Gospodin Imamović je boravio u Sloveniji na poziv Boruta Meha, predsjednika Asocijacije poslodavaca Slovenije (ZDS), te je prisustvovao poslovnoj konferenciji koja je predstavila prednosti i ostvaranja proširene Evrope u globalnoj utakmici. Organizatori konferencije su BUSINESSEUROPE i ZDS.

Asocijacija poslodavaca BiH zastupa interese poslodavaca i ekonomije u procesu izgradnje povoljno poslovnog okruženja u državi koji uključuje predstavnike vlasti i sindikata. Jedan od zadataka asocijacije je da sa predstavnicima vlasti radi na uklanjanju zakonskih barijera koje stoje na unapređenju poslovanja svih privrednih subjekata u BiH.

Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije, Nihad Imamović, generalni je direktor ASA Holdinga koji okuplja 23 firme članice ASA i Prevent grupacija sa oko 3.300 zaposlenih, te dobitnik mnogobrojnih priznanja za poslovne rezultate.