{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubić: Ovogodišnji poticaji poljoprivredi u FBiH iznosit će oko 70 miliona KM

F
10.1.2008. u 14:58
6
0
Ljubić: Ovogodišnji poticaji poljoprivredi u FBiH iznosit će oko 70 miliona KM
6
Ljubić: Ovogodišnji poticaji poljoprivredi u FBiH iznosit će oko 70 miliona KM
Poticaji Federalne i kantonalnih vlada poljoprivrednoj proizvodnji u FBiH u 2008. godini iznosit će oko 70 miliona KM, a od tog iznosa oko 20 miliona bit će namijenjeno i za kapitalna ulaganja, izjavio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić.
On je nakon sastanka s kantonalnim ministrima poljoprivrede u Sarajevu, na kojem je razgovarano o Nacrtu programa poticaja za 2008., rekao novinarima kako je osnovni cilj sastanka bio da se poljoprivredni poticaji harmoniziraju u cijeloj FBiH, dodavši, pri tom, da je već i od ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Slobodana Puhalca zatražio da se taj program poticaja harmonizira sa programom u RS-u.

Ministar Ljubić je kazao kako je za poticaje u 2008. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva osiguralo 52,5 miliona KM, a kantonalna ministarstva 20 miliona KM.

Dodao je da će u nekoliko narednih dana definitivnoi biti isplaćeni i svi poticaji za 2007. godinu i da do sada stepen isplaćenosti iznosi 99 posto.

Poticaji poljoprivredi u FBiH za 2007. godinu iznosili su 37,6 miliona KM, s tim što je Vlada za posljedice izazvane sušama dodatno izdvojila još 4,1 milion KM.

Prema riječima šefice Službe za poticaje pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jasmine Šeko, u 2007. najviše je izdvojeno poticajnih sredstava za proizvodnju mlijeka – 11 miliona KM i voćarstvo šest miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: