biznis
0

Lijanović: Vladajuća šestorka vrši genocid nad gospodarstvom

FENA
''Prije 13 godina u Srebrenici je napravljen genocid nad nevinim ljudima, a sad se radi genocid nad gospodarstvom Republike Srpske i Federacije BiH", kazao je Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Unije poslodavaca, na sajmu ''Kupujmo/koristimo domaće'' u Srebrenici.

Vladajuća je šestorka djelomičnom primjenom Sporazuma CEFTA otvorila granice Bosne i Hercegovine i izložila njezino gospodarstvo daleko razvijenijim gospodarstvima susjednih zemalja, ostavivši ga bez adekvatnih poticaja i zaštitnih mjera u toj neravnopravnoj tržišnoj utakmici, u kojoj će naše gospodarstvo nastradati, a posebice njegov najosjetljiviji dio - poljoprivreda, ističe Lijanović.

''U ime svih poslodavaca BiH pozivam vladajuću šestorku da osigura gospodarske zaštitne mjere, bolje poticaje i kvalitetniji servis na svim razinama. Ako, prihvate naš poziv i ukoliko naša država stane uz svoje proizvođače, stvorila bi se zdrava ekonomska klima i kvalitetniji uvjeti za privređivanje, a na taj način sigurno bi se značajno smanjio vanjskotrgovinski deficit i prekinulo s praksom da se našim novcem otvaraju nove tvornice i nova radna mjesta u susjednim državama'', zaključuje Lijanović.