Osigurajte svoje mjesto
20

Let’s do eCommerce 2024: Još veće i bolje izdanje konferencije o budućnosti e-trgovine u Sarajevu

Klix.ba
Let’s do eCommerce 2024
Let’s do eCommerce 2024
Regionalna eCommerce konferencija se 25. aprila ove godine održava se u Hotelu Hills, i impresivna imena regionalnih i svjetskih lidera industrije će privući više od 400 učesnika.

Ovogodišnja konferencija, u organizaciji Asocijacije za internet trgovinu "eComm" u BiH, će pokriti sve relevantne teme industrije od inspirativnih primjera uspjeha, najnovije strategije za održavanje rasta e-trgovine kroz analitiku i vještačku inteligenciju, novih tehnoloških rješenja za online kupovinu, do novih uspjeha u platnoj industriji.

Ovo su samo neke od važnih tema naše budućnosti, a kojih će se više od trideset vrhunskih stručnjaka dotaknuti na pozornicama Let’s do eCommerce konferencije 25. aprila u Hotelu Hills.

Prva Let’s do eCommerce konferencija prošle godine je privukla više od 250 učesnika i 30 istaknutih međunarodnih govornika iz 10 zemalja cijelog svijeta, stvarajući platformu za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava. Poznata međunarodna imena, zajedno s predstavnicima industrije u Bosni i Hercegovini i regiji predstavila su najvažnija dešavanja, trendove i inovacije na tržištu i u regiji.

Na konferenciju stižu brojni lideri iz različitih grana industrije

Na ovogodišnjem izdanju konferencije ponovno će se okupiti brojni lideri iz različitih grana industrije, od kurirskih kuća, banaka i kartičarskih kompanija koje će predstaviti najnovije i trendove plaćanja do vodećih marketplace-ova i webshopova iz cijele regije.

O novim trendovima iz eCommerce industrije, a što im je zadovoljstvo najaviti, govoriti će regionalni stručnjaci Darko Dujić, CEO partner WeTeh koji upravlja sa eponuda i shoptok u četiri zemlje ove regije, Tana Zimmerman, co-founder bazzar.hr, i internacionalni stručnjaci Kremena Yordanova o svom prethodnom iskustvu iz Adidasa, Stefan Kovačević iz Nestlé i Armin Osmančević, co-founder MyBazar platforme.

Očekuje se dolazak preko 400 stručnjaka iz cijelog svijeta e-trgovine, uz preko 30 govornika iz regiona, USA, Kine i EU.

Let’s do eCommerce 2024
Let’s do eCommerce 2024

Golden Click Awards

Ovogodišnji događaj obećava još više - ove godine u sklopu konferencije po prvi put će se dodijeliti Golden Click nagrada najboljim web shopovima i kompanijama koje podržavaju razvoj e-trgovine u Bosni i Hercegovini.

Dodjela nagrada je planirana za 24. april 2024. godine i obuhvata više kategorija koje uključuju usluge, potrošačke proizvode, marketplace, eCommerce aplikacije, web shopove i agencije koje podržavaju online prodaju. Golden Click nagrada slavi vrhunska postignuća u online poslovanju unutar Bosne i Hercegovine i predstavlja priliku za sve web shopove da se istaknu među najboljima u industriji.

Prijave su otvorene, a nominacije treba dostaviti do 10. aprila 2024. godine na sljedećem linku.

Visa EXPO Zone

Ove godine, u okviru konferencije, eComm organizuje i Let’s do eCommerce EXPO - jedinstveni događaj koji spaja konferenciju i sajam e-trgovine. Ovaj događaj je podržan od strane kompanije VISA u saradnji sa OREA Bazzar kompanijom. Let’s do eCommerce EXPO pruža lokalnim web trgovinama sa OREA platforme dodatnu priliku da se povežu sa učesnicima konferencije, prikažu svoja poslovanja i omoguće naručivanje svojih proizvoda putem OREA platforme.

U okviru Visa EXPO Zone posjetioci će moći kupiti izložene proizvode trgovaca kartičnim plaćanjem kroz inovativni proizvod NLB Smart POS koji pretvara mobilni uređaj trgovca u POS terminal za prihvatanje platnih kartica.

Sa zadovoljstvom najavljuju da je konferencija podržana pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića te podršku realizaciji pružaju NLB Banka Sarajevo i Banja Luka, Visa, Telemach, Mastercard, Zeka Comerc, Printec, PennyPLus, Silk-trade, Infobip, xExpress, JP Pošta BiH, OLX, Vienna osiguranje, Triglav, Euroherc, Agilitas, Datalab, Lampa, Comtrade, Pantheon, GS1, Swiss EP i ASHolding.

Dok su među potvrđenim partnerima konferencije Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH projekat Otvoreni regionalni fond za jugoistočnu Evropu – Vanjska trgovina (Open Regional Fund for South - East Europe - Foreign Trade (ORF FT)), sufinansiran od strane Evropske komisije i Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Njemačke (BMZ), Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i USAID Diaspora Invest, i medijski partneri Klix.ba, Radio M, MAXMEDIA, SportSport, Oslobođenje i Business Magazine.

Pridružite se i ove godine Let’s do eCommerce konferenciji koja će prikazati budućnost e-trgovine u Bosni i Hercegovini i regiji.

Trenutno su u prodaji Early bird ulaznice po cijeni od 245 KM i VIP ulaznice za 490 KM. Sve informacije o programu, predavačima i ulaznicama mogu se pronaći OVDJE.