biznis
0

LC Waikiki otvara svoju 100. prodavnicu u svijetu

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predstavnici jedne od vodećih kompanija turske industrije konfekcije LC Waikiki najavili su danas na konferenciji za novinare u Sarajevu otvaranje svoje 100. prodavnice u inostranstvu.

Predsjednik Upravnog odbora LC Waikikija Vahap Kucuk kazao je da će ta prodavnica biti zvanično otvorena sutra u Mostaru.

LC Waikiki je, po njegovim riječima, nakon brzog širenja u Turskoj i liderstva u sektoru, prvu investiciju u inostranstvu ostvario 2009. godine u Rumuniji, a sada su dostupni u 23 zemlje.

Vahup Kucuk je dao više informacija o stabilnom rastu LC Waikikija u inostranstvu, dodajući da nastavljaju sa investicijama na Balkanu i u drugim dijelovima svijeta, kako bi postali globalna marka svoje zemlje.

Po njegovim riječima, cilj kompanije je da u Turskoj promet bude četiri milijarde, a u inostranstvu šest milijardi dolara.

Na području Balkana brend je dosad uložio oko 40 miliona dolara. U Rumuniji ima osam trgovina, Bugarskoj sedam, u Albaniji četiri, Makedoniji dvije, na Kosovu dvije, a u BiH tri trgovine. Zaključno sa svojom 100. trgovinom u inostranstvu, koju otvara u Mostaru, dostiže prodajni prostor od 100 hiljada metara kvadratnih.