{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lasić predlaže Zakon o zaštiti od prekomjernog izvoza sirovina

F
10.1.2008. u 13:38
0
0
Lasić predlaže Zakon o zaštiti od prekomjernog izvoza sirovina
0
Lasić predlaže Zakon o zaštiti od prekomjernog izvoza sirovina
Potpredsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić uputio je predstavnicima vlasti FBiH dopis u kojem traži donošenje zakona o zaštiti od prekomjernog izvoza sirovina kako se ne bi nastavio negativan trend da se pojedine sirovine izvoze, a nakon toga prerađene vraćaju na bh. tržište.
Lasić smatra da bi u izvoz trebali ići samo viškovi sirovina nakon zadovoljavanja domaćih potreba te kako bi preradom sirovina na domaćem tržištu došlo do povećanja zaposlenosti i punjenja proračuna.

Lasić je u svom dopisu istaknuo kako je jadna zemlja koja ne može potrošiti svoju energiju i preraditi svoje sirovine, a još jadnija ona koja ima energiju, sirovine i prerađivačke kapacitete i veliku nezaposlenost, a radi neefikasne ekonomske politike i dobre volje ne može iskoristiti svoje prednosti.

"Ima li ikakvog smisla poticati izvoz sirovina i energije ako se sirovine mogu doraditi i opet izvesti, ali po puno većoj cijeni", mišljenja je Lasić.

"Ako imamo jedinstveno tržište, a očito da nemamo, niti u Federacije, a kamoli u BiH ne može se dogoditi da netko izvozi energiju, željezo, aluminij, drvo, ugljen i slično, a zatim te iste sirovine uvoziti za domaću preradu", kazao je Lasić te dodao da se takvim radom i ponašanjem doprinosi vlastitoj šteti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: