Kvartalni gubitak Deutsche Telekoma 1,34 milijarde eura

F
FENA
23.2.2012. u 12:37
0
0
Kvartalni gubitak Deutsche Telekoma 1,34 milijarde eura
0
Kvartalni gubitak Deutsche Telekoma 1,34 milijarde eura
Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom zaključio je četvrto tromjesečje s neto gubitkom od 1,34 milijarde eura zbog otpisa u Sjedinjenim Državama i Grčkoj.
Time je njegov gubitak više nego udvostručen u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kada je iznosio 514 miliona eura.

"Na neprilagođenu neto dobit negativno je utjecao otpis goodwilla u Sjedinjenim Državama, te otpisi goodwilla i imovine, tvornica i opreme u jugoistočnoj Evropi, posebno Grčkoj, u iznosu oko 3,3 milijarde eura", navodi DT u saopćenju.

Gotovinska naknada američkog AT&T-a u iznosu 2,3 milijarde eura za propalu akviziciju DT-ovog američkog ogranka u transakciji čija je vrijednost trebala iznositi 39 milijardi dolara nije uspjela nadoknaditi negativan utjecaj tih troškova, ističu u DT-u, prenosi poslovni hr.

Transakcija je propala zbog prigovora američkog ministarstva finansija da bi mogla negativno utjecati na tržišno natjecanje.

Neto prihodi smanjeni su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju za 3,7 posto, na 14,911 milijardi eura. Od toga na DT-ovo matično tržište, ono njemačko, otpada 6,623 milijarde eura, 5,2 posto manje nego u istom razdoblju prethodne godine, a na inozemna tržišta 8,288 milijardi eura, što je 2,4 posto manje nego u posljednja tri mjeseca 2010.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: