{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kvalitetan socijalni dijalog može pomoći u krizi

F
3.2.2009. u 18:15
0
0
Kvalitetan socijalni dijalog može pomoći u krizi
0
Kvalitetan socijalni dijalog može pomoći u krizi
Kvalitetan dijalog između predstavnika radnika i poslodavaca može pomoći Evropskoj uniji da lakše prebrodi ekonomsku krizu, ističe Evropska komisija u novom izvješću o industrijskim odnosima objavljenom u utorak.
"Dobri industrijski odnosi daju pozitivne ekonomske i socijalne rezultate, i u razdobljima gospodarskog pada i rasta", rekao je evropski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake prilike Vladimir Špidla.

"Evropski plan za gospodarski oporavak i naše strategije za rast i zapošljavanje ne mogu se ostvariti bez sudjelovanja socijalnih partnera. Uvjeti rada, obrazovanje ili aktivne politike tržišta rada ne mogu biti odgovornost jedino države, niti u cijelosti prepušteni silama tržišta. Socijalni partneri mogu imati ključnu ulogu u definiranju, objašnjavanju i provedbi tih politika", istaknuo je.

Prema podacima EK-a za 2006., gotovo dvije trećine evropskih radnika obuhvaćeno je kolektivnim ugovorima, a zajamčena minimalna plaća uvedena je u 20 država članica EU-a.

Statistike također pokazuju da sindikalni pregovori s poslodavcima utječu na poboljšanje uvjeta rada, u prvom redu na smanjenje nejednakosti u plaćama i siromaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: