biznis
0

Kvalitet Q Max goriva nadogradio povjerenje kupaca

Klix.ba
Nova generacija visokokvalitetnih goriva Q Max u Bosni i Hercegovini, koje je stiglo na ovo tržište polovinom maja 2012. godine, istovremeno kao i na ostalim tržištima Grupe Petrol u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori – je tokom četiri mjeseca učvrstilo povjerenje kupaca u BiH prema kvaliteti Petrol proizvoda, a tome u prilog govori i činjenica da se broj kupaca u odnosu na prošlu godinu povećao za više od 5 posto.

Zadovoljstvo reakcijama kupaca, Aleksandar Malahovsky, direktor Petrol BH Oil Company je pojasnio na sljedeći način: „Kada su Q Max goriva stigla u BiH, po karakteristikama koje smo spoznali nakon višestrukih testova, laboratorijskih i terenskih, potrošačima smo obećali znatno poboljšani kvalitet uz garanciju koja proizilazi iz sveobuhvatnih i opsežnih sistema provjere. Sistem provjere se sprovodi u nabavnom i prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim ali i tuđim akreditovanim laboratorijama.

Dosadašnje reakcije kupaca nam govore da smo ispunili naša obećanja u potpunosti i još jednom uspjeli nadograditi povjerenje naših kupaca.“

Goriva, koja po svojim specifikacijama nadilaze aktuelne evropske standarde na tom području, su po reakcijama kupaca prilagođena njihovim aktuelnim zahtijevima - manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, te smanjenju emisije štetnih materija u okolinu. Petrol potrošačima u BiH nudi i visokokvalitetan Petrol Q Max 100, koji dodatno jača Petrolovu poziciju u odnosu na konkurenciju na bh.tržištu.

Petrol je na sve svoje benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu: benzinsko gorivo Petrol Q Max 95, Petrol Q Max 100, dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodiesel i Autoplin LPG.