{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kupovina OBN-a je početak osvajanja bh. tržišta

S
26.8.2011. u 08:57
0
55
Kupovina OBN-a je početak osvajanja bh. tržišta
0
Kupovina OBN-a je početak osvajanja bh. tržišta
Zgrada OBN-a (Foto: Arhiv)
Međunarodna kompanija Chellomedia, koja je u vlasništvu Liberty Global, Inc., objavila je na svojoj web stranici da je stekla vlasnički udio u televiziji OBN od 40 posto.
Liberty Global, Inc. sa sjedištem u Denveru je inače najveća kablovska kompanija iz SAD-a, a koja djeluje izvan te države u 14 zemalja. Novac za kupovinu 40 posto OBN-a zapravo izdvaja Chellomedia u centralnoj Evropi (Chello Central Europe), u čijem vlasništvu je 13 kanala u tom regionu, uključujući i Minimax, Sport1 i Spektrum.

U Chellomediji navode da im je ovo samo korak na bh. tržištu, koji im omogućava stjecanje pozicije za daljnje širenje.

"Ovaj potez je u skladu sa našim planom da se širimo na tržišta koja pokazuju stabilnost i privredni rast. Već se veselimo saradnji sa OBN-om, a što se tiče BiH, ona je vrlo atraktivno tržište, s dobrim šansama za rast", izjavio je Mike Moriarty, direktor Chellomedije za područje centralne Evrope.

Inače, OBN je bosanskohercegovačka nezavisna televizija koju je 1996. godine osnovao Ured visokog predstavnika u BiH. Televizija je prešla u privatno vlasništvo 2000. godine, kada ju je preuzeo Ivan Ćaleta, hrvatski biznismen i bivši vlasnik Nove TV.

Chellomedia je na svojoj stranici citirala i Ivana Ćaletu, koji je rekao da je "oduševljen zbog ulaska u partnerstvo sa kompanijom Chellomedia, koja je već značajna u televizijskom svijetu u regiji, te se zalaže za izgradnju uspješnih i popularnih TV kanala".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: