{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kupalište i tunel do Panonskog jezera

F
FENA
1.9.2008. u 19:20
0
20
Kupalište i tunel do Panonskog jezera
0
Kupalište i tunel do Panonskog jezera
Na danas održanoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća usvojeno je idejno rješenje natkrivenog kupališta u kompleksu Panonskih jezera sa idejnim rješenjem natkrivanja dijela sjeverne saobraćajnice.
Zaključeno je da se novi prijedlog uvrsti u GAP kao prioritet, te da oba projekta budu gotova naredne godine, a objekti izgrađeni prije sezone kupanja 2010. godine.

Cijeli kompleks će imati površinu oko 8.500 m2, a samo kupalište će zauzimati oko 4.800 m2. Visina krova je 15 m, a planirano je da bude klizni kako bi se po potrebi otvarao tokom ljetne sezone.

Kupalište će imati sve potrebne prateće sadržaje ali i postrojenje za hidromašinske instalacije i pročišćavanje vode.

Veliko interesiranje novinara izazvao je i prijedlog kompletne rekonstrukcije sjeverne saobraćajnice sa vizijom gradskog tunela koji bi povezao samo središte starog dijela grada odnosno „Korzo“ i gradski park sa kompleksom Panonskih jezera. Tunel dužine 350-400 m bi imao četiri saobraćajne trake i dva trotoara za pješake.

Kako je rečeno danas na ovaj način otvarila bi se nesmetana komunikacija između starog jezgra grada i nove turističke atrakcije, a građanima će biti omogućeno da slane vodopade i natkriveno kupalište koriste svih 12 mjeseciu godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: