{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kreditni rejting Telenora opao zbog kupovine Mobi 63

F
2.8.2006. u 13:07
0
0
Kreditni rejting Telenora opao zbog kupovine Mobi 63
0
Kreditni rejting Telenora opao zbog kupovine Mobi 63
U utorak je u Beogradu stavljen potpis na ugovor o prodaji srpskog mobilnog operatera Mobi 63 norveškom Telenoru. Istovremeno, pojavile su se i prve procijene o kreditnom rejtingu te norveške kompanije.
Standard & Poor's, nezavisna kompanija za procijenu kreditnih rejtinga koja ima ispostave širom svijeta, izrazila je zabrinutost u pogledu dugova Telenora nastalih zbog kupovine srpskog mobilnog operatera za preko milijardu i po eura.

Analitičari Standard & Poor'sa smatraju da će, dugoročno gledano, kreditni rejting Telenora opadati.

S druge strane, čuvena firma Morgan Stanley saopćava da je cijena koju su Norvežani platili za Mobi 63 previsoka, i da njen razvojni potencijal ne opravdava nominalnu vrijednost.

Moodys Investors, međutim, procjenjuje da će kreditni rejting Telenora ostati stabilan i poslije kupovine srpskog mobilnog operatera.

Štaviše, ocijenjeno je u izvještaju ove kompanije, prihodi Telenora će se povećati a nova kupovina doprinosi i trendu povećanja prisustva Telenora na više različitih tržišta.

Ipak i analitičari firme Moodys Investors upozoravaju da će rejting Telenora pasti ako se firma odluči za još neku krupnu investiciju u zemljama u razvoju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: