{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kredit od tri miliona eura za pokretanje i razvoj biznisa

F
26.7.2006. u 14:01
0
0
Kredit od tri miliona eura za pokretanje i razvoj biznisa
0
Kredit od tri miliona eura za  pokretanje i razvoj biznisa
Mikrokreditna organizacija EKI u četvrtak će u Sarajevu sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) potpisati ugovor o kreditu vrijednom tri miliona eura.
Osnovni cilj finansiranja EKI-ja, kako saopćavaju iz te organizacije, bit će podrška postojećem sektoru mikrokreditiranja u BiH, a posebno mikro i malim poduzetnicima koji zadržavaju stara i otvaraju nova radna mjesta.

Od ukupnih kreditnih sredstava 2,4 miliona eura bit će raspodijeljeno korisnicima kao finansijska podrška za nabavku osnovnih sredstava za poslovanje registriranih i neregistranih biznisa, dok će 0,6 miliona eura biti usmjereno za rekonstrukciju kuća.

Minimalni iznos kredita je 300, a maksimalni 30.000 KM, sa najdužim rokom otplate od 36 mjeseci.

Mikrokreditna organizacija EKI je organizacije koja svojim radom pokriva BiH sa 10 ureda i 25 podureda, te pruža finansijske usluge klijentima koji nemaju pristup bankarskim uslugama, a imaju potrebu za kreditom.

EKI je do danas ostvario bazu od preko 24.800 klijenata koji su uspjeli u vlastitom biznisu, te na takav način doprinjeli povećanju broja novih radnih mjesta i zadržavanja postojećih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: