{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje

F
27.1.2010. u 14:28
0
0
Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje
0
Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje
Kemal Kozarić
Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić izrazio je punu podršku radu Udruženja građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori s predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Svetozarom Nišićem na čelu u nastojanjima da se zaštite prava i privatna svojina članova Udruženja, ali i građana BiH u cjelini, na sastanku 21. januara u Sarajevu.
Ocjenjujući aktivnosti državnih organa i institucija BiH, u pregovaračkom procesu sa Slovenijom i Srbijom, Kozarić je postojeće stanje ocijenio kao nedopustivo i neodrživo, a pojedine slučajeve okarakterizirao kao klasični kriminal.

Guverner u potpunosti podržava rad Udruženja, te zahtjev za generalnom revizijom rada Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), kancelarije u Banjoj Luci, ali i drugim gradovima širom RS-a i BiH, u procesu privatizacije, jer se osnovano sumnja da su u pojedinim slučajevima otkupa državnog kapitala starom deviznom štednjom, učinjeni prekršaji koji se mogu okarakterizirati kao kriminalna djela, saopćeno je iz ovog udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: