{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje

F
FENA
27.1.2010. u 14:28
0
0
Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje
0
Kozarić podržava udruženja građana za povrat stare devizne štednje
Kemal Kozarić
Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić izrazio je punu podršku radu Udruženja građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori s predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Svetozarom Nišićem na čelu u nastojanjima da se zaštite prava i privatna svojina članova Udruženja, ali i građana BiH u cjelini, na sastanku 21. januara u Sarajevu.
Ocjenjujući aktivnosti državnih organa i institucija BiH, u pregovaračkom procesu sa Slovenijom i Srbijom, Kozarić je postojeće stanje ocijenio kao nedopustivo i neodrživo, a pojedine slučajeve okarakterizirao kao klasični kriminal.

Guverner u potpunosti podržava rad Udruženja, te zahtjev za generalnom revizijom rada Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), kancelarije u Banjoj Luci, ali i drugim gradovima širom RS-a i BiH, u procesu privatizacije, jer se osnovano sumnja da su u pojedinim slučajevima otkupa državnog kapitala starom deviznom štednjom, učinjeni prekršaji koji se mogu okarakterizirati kao kriminalna djela, saopćeno je iz ovog udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: