{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kozarić i Khattab o ekonomskoj situaciji u BiH

F
FENA
18.12.2008. u 16:30
0
0
Kozarić i Khattab o ekonomskoj situaciji u BiH
0
Kozarić i Khattab o ekonomskoj situaciji u BiH
Ambasador Arapske Republike Egipat Ahmed Khattab posjetio je danas Centralnu banku BiH (CBBiH), gdje je s guvernerom Kemalom Kozarićem razgovarao o ekonomskoj situaciji u BiH.
Ambasador Khattab se posebno interesirao za uticaj svjetske krize na BiH, ekonomska kretanja i predviđanja za 2009. godinu, s obzirom na činjenicu da je Egipat investitor u BiH.

Guverner je istakao da je kriza imala ograničen uticaj na bankarski sektor, pri čemu je zabilježen pad depozita od svega šest posto od ukupnih depozita.

U posljednje vrijeme zabilježen je trend vraćanja depozita u komercijalne banke, što je guverner Kozarić ocijenio kao znak da su bh. građani prepoznali iskrene i pozitivne poteze svih učesnika na bh. finansijskom tržištu.

Guverner upozorava na činjenicu da će se svjetska ekonomska kriza odraziti na realni sektor u BiH, te ističe da se od vlada u BiH očekuje da učine sve kako bi bili zadržani odgovarajući nivoi privrednih aktivnosti i radna mjesta.

Egipatski ambasador je ponudio guverneru tehničku pomoć vlade svoje zemlje koja bi se ogledala u organiziranju seminara za uposlene u finansijskom sektoru, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: