{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kozarić: Bankarski sektor u BiH je zdrav

F
FENA
25.6.2008. u 17:39
0
0
Kozarić: Bankarski sektor u BiH je zdrav
0
Kozarić: Bankarski sektor u BiH je zdrav
Finansijska stabilnost i evropske integracije, bila je tema o kojoj je govorio guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić gostujući danas na BBI VIP Poslovnom klubu u Sarajevu.
Kozarić je naglasio potrebu da svi segmenti finansijskog sektora prepoznaju važnost finansijske stabilnosti jer njeno održavanje nije samo posao i zadatak Centralne banke nego i svih ostalih.

-Centralna banka je gledala unaprijed i očekivala je potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Prošle godine imali smo posjetu Evropske centralne banke i Cards program gdje su oni izvršili snimak stanja Centralne banke i dali mapu puta, šta treba da uradimo da bi postali banka koja radi po evropskim standardima, rekao je Kozarić.

Bili su prijatno iznenađeni stanjem u Centralnoj banci tako da, kako je dodao Kozarić, ne bi trebao biti većih problema u ispunjavnju obaveza jer su date tačne smjernice.

Bankarski sektor u BiH je zdrav, kazao je Kozarić, a što se tiče bankarske krizu u svijetu zasada nije bilo direktnih refleksija jer su naše banke regionalne i nisu aktivne na internacionalnom tržištu, tako da mogu biti samo neke indirektne posljedice s obzirom da je sve manje slobodnih sredstava na svjetskom tržištu novaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: