|

Košarac: Obezbijediti 24-satno radno vrijeme veterinarskih inspektora 

Košarac: Obezbijediti 24-satno radno vrijeme veterinarskih inspektora 
11
F
FENA
26.3.2020. u 13:33
4
komentara
11

dijeljenja
Košarac: Obezbijediti 24-satno radno vrijeme veterinarskih inspektora  Foto: I. Š./Klix.ba
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac zatražio je od Ureda za veterinarstvo BiH da, u skladu s odlukom Vijeća ministara BiH, obezbijedi 24-satno radno vrijeme inspektora na graničnim prelazima koji su određeni za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.
Košarac je istaknuo da u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem koronavirusa, veterinarski inspektori treba da kontinuirano obavljaju sve operacije u vezi s transportom robe preko utvrđenih graničnih prelaza - saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

On navodi da je nesmetan transport robe preko definiranih graničnih prelaza goruća potreba bh. građana i privrede.

"Smatram da im sve institucije moraju biti na usluzi u punom kapacitetu. Zbog toga sam od Ureda za veterinarstvo BiH tražio da hitno preduzme sve potrebne mjere, kako bi se odmah rasporedili veterinarski inspektori na utvrđenim graničnim prelazima i time omogućio nesmetan transport robe", poručio je ministar Košarac, te najavio da će u narednom periodu obići pomenute granične prelaze.

Vijeće ministara BiH je na šestoj vanrednoj sjednici 24. marta donijelo odluku kojom se određuju granični prelazi između BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz Bosnu i Hercegovinu.

U skladu s navedenom odlukom, granični prelazi Bijača, Gradiška, Šamac, Neum 1 i Neum 2 utvrđeni su za transport robe između BiH i Hrvatske, dok su granični prelazi Rača i Klobuk utvrđeni za transport robe između BiH i Srbije, odnosno BiH i Crne Gore, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...