{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korporativno upravljanje u FBiH

S
13.10.2008. u 10:37
0
0
Korporativno upravljanje u FBiH
0
Korporativno upravljanje u FBiH
Foto: Ilustracija
Nakon mnogobrojnih uspješnih seminara, Lok institut za organizaciju i ekonomiku d.o.o. Sarajevo organizuje još jednu obuku, ovaj put s ciljem unaprjeđenja korporativnog upravljanja u dioničkim društvima u Bosni i Hercegovini. Poseban akcenat obuke je na ulozi članova Nadzornih odbora u upravljanju dioničkim društvima.
Tako će se u Sarajevu, okviru dva dvodnevna modula, 16./17.10., te 30./31.10. ove godine, održati specijalistička obuka, namijenjena prvenstveno članovima Nadzornih odbora, zatim Upravi, te Sekretarima i dioničarima društava.

Predavači na seminaru su prof. dr. Veljko Trivun, prof. dr. Aziz Šunje, prof. dr. Mehmed Jahić, prof. dr. Mugdim Pašić, M. Sc. Vedad Silajdžić; predstavnici International Finance Coroporation, Juan Carlos Fernandez Zara, Merima Zupčević; Sarajevska berza vrijednosnih papira, Almir Mirica; M.Sc. Džafer Alibegović, član Komisije za vrijednosne papire FBiH; predstavnik investiconog fonda BFSE, Taner Aličehić, te direktor LOK Instituta za organizaciju i ekonomiku, M.Sc. Ensad Karić.

Globalizacija tržišta sve više uvjetuje primjenu međunarodnih smjernica, te zahtjeva od kompanija da ih ugrade u svoje poslovne prakse. Bez efikasnog sistema korporativnog upravljanja, dioničko društvo ne može da privuče investitore, te je ograničena mogućnost da se dalje razvija i jača svoju poziciju na tržištu. Vrlo je bitna uloga Nadzornog odbora, kao i Uprave u procesu uspostavljanja korporativne kulture i usvajanja dobre korporativne prakse. Biti pravovremeno informisan, raspolagati vještinama i znanjem na pravi način, neophodno je kako bi se donosile uspješne odluke.

Ova specijalistička obuka ima za cilj pomoći odgovornim osobama u društvu, da upoznaju i na ispravan način shvate svoja prava i obveze, te time doprinesu podizanju korporativne kulture na što viši nivo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: