biznis
25

Promo / Korporativno upravljanje, jednodnevni trening u Sarajevu

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening "Korporativno upravljanje" u Sarajevu, 31. januara u Hills hotelu. Za rane prijave do 24. januara vrijedi 20% popusta, broj polaznika je ograničen na 16.

"Cilj naših seminara i treninga jeste povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše vještine korporativnog upravljanja i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vodi vrhunski korporativni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi. Fokusirani smo na prijenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse", saopšteno je iz Centra za poslovnu edukaciju.

Radi li se o teorijskom konceptu ili ultimativnoj potrebi za praktičnim djelovanjem? Je li to samo suhoparno teorijsko naglabanje ili je po srijedi "pitanje svih pitanja" u poslovnom svijetu? Neka vrsta "prapočetka". I, da li samo u poslovnom svijetu?

Neprestano smo u našem življenju, a posebno poslovanju, okruženi i usmjeravani određenim regulama, principima, koji su u kontinuiranoj evoluciji, a ponekad i u dramatičnoj revoluciji. Da li se može uspješno poslovati zanemarujući civilizacijsku tradiciju, sistemski primijenjenu u naprednom poslovnom svijetu? Trebamo li se pridržavati dobrih međunarodnih praksi ili su one „primjerenije“ za neka druga okruženja? Nudi li primjena dobrog korporativnog upravljanja rješenja ili samo otvara nove dileme?

Jesu li poslovna odgovornost, moralnost, transparentnost, pravednost, dobar imidž, dugoročna vizija samo teško ostvarivi ideali, od minornog značaja u odnosu na naše dnevne zadatke i aktivnosti? Ili se radi o sistemu i alatima koji nam upravo omogućavaju uspješno poslovanje i ispunjavanje poslovnih ciljeva?

Na ova i druga vaša pitanja i dileme odgovore nudi interaktivni trening "Korporativno upravljanje" koji će na intenzivan, atraktivan i interaktivan način omogućiti svakom učesniku da stekne nova znanja, razmijeni vlastita iskustva i unaprijedi svoj menadžerski i poslovni kapacitet.

Kroz jednodnevno interaktivno druženje sa našim iskusnim trenerom Dinom Osmanbegovićem, jednim od vodećih domaćih bankarskih i finansijskih profesionalaca, imate jedinstvenu priliku da saznate, pitate, komentarišete, aktivno učestvujete u kratkim radionicama te konačno i sistematizirate svoja znanja i vještine.

Jer, dobro korporativno upravljanje je osnovno tkivo savremenog uspješnog poslovanja!

Teme:

  • Pojmovi korporativnog upravljanja;
  • Porodični biznis i korporativno upravljanje;
  • Sistemi i alati korporativnog upravljanja;
  • Korporativna kultura – vrhunac dostignuća korporativnog upravljanja uz mnoštvo primjera iz prakse i priliku za pitanja i diskusiju.

Učesnici ovog interaktivnog treninga će imati jedinstvenu priliku da dobiju uvid u neke od najboljih primjera uspješnog korporativnog upravljanja na tržištu Bosne i Hercegovine uz detalje o kojima se ne može čitati na poslovnim portalima. Očekivano, biće prezentirani i oni primjeri neuspjeha, kao i interesantne historijske analogije. Svaki učesnik ima mogućnost za otvorenu diskusiju, komentare i stručna objašnjenja. Učesnici treninga će u kratkim radionicama, a u različitim ulogama stakeholdera korporativnog upravljanja, imati priliku da iskažu vlastite sposobnosti, iskustva i utvrde stečena znanja.

Kome je namijenjen trening Ovaj interaktivni trening je namijenjen kako iskusnim poslovnim ljudima, preduzetnicima, tako i mlađim rukovodiocima i izvršiocima različitih nivoa, koji započinju izgradnju svoje poslovne karijere u privrednim društvima, finansijskim institucijama, javnom sektoru, državnim organima svih nivoa.

Trener: Dino Osmanbegović Bankarski i finansijski ekspert, svoju bogatu karijeru je izgradio radeći za vodeće kompanije u svojim industrijama, te uspješno participirajući u mnoštvu privrednih, banakarskih i institucionalnih projekata u zemlji i inostranstvu. Gradeći poslovno i stručno iskustvo, počevši od komercijalnih pozicija u poslovima nuđenja i ugovaranja investicionih projekata u inozemstvu, preko srednjeg i višeg menadžmenta u finansijskom segmentu Unionivest Holdinga d.d., vodeće inženjering kompanije u Bosni i Hercegovini.

U bankarskom sektoru, tokom dvije decenije rada, ostvario je respektabilnu karijeru komercijalnog bankara, fokusiranog na korporatvno bankarstvo, prvo u Market banci d.d., a potom u Raiffeisen bank d.d. BiH, gdje je svojom profesionalnom komunikacijom sa klijentima i razumijevanjem njihovog poslovnog modela, snažno podržao uspješno poslovanje te rast i razvoj njihovih kompanija, danas najznačajnijih domaćih i inostranih firmi na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kao član Uprave vodeće komercijalne banke u BiH, Dino je aktivno učestvovao u uspješnoj transformaciji male lokalne komercijalne banke u savremenu i respektabilnu bankarsku instituciju, stičući time dragocijena iskustva i ključna znanja o korporativnom upravljanju u napredno uređenim finansijskim institucijama, koje su u datom trenutku išle ispred prakse ukupnog tržišta i aktuelnih zakonskih rješenja.

Trenutno radi kao freelance konsultant angažovan ad hoc kako od strane Svjetske banke za projekte evaluacije komercijalnih banaka u zemlji i inostranstvu, tako i od privatnih kompanija u području unapređenja poslovanja, strateškog pozicioniranja, izgradnji savremene korporativne strukture i dobrih poslovnih praksi. Dino u svom radu ima priliku da sarađuje sa ključnim donosiocima odluka u području privrede, državnog sektora različitih nivoa i svih najvažnijih međunarodnih institucija prisutnih u našoj zemlji.

Mjesto i vrijeme održavanja 31. januar 2018; 9-16h, SARAJEVO, Hills hotel Ilidža

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat o učešću.

Centar za poslovnu edukaciju Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća škola u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 10.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja, a ovlašteni smo TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16.

Više informacija o treningu i prijava na http://trening.cpe.ba/korporativno ili nas pozovite 033 260 505.