{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Koristi od stand by aranžmana su višestruke"

F
9.7.2009. u 12:18
0
7
"Koristi od stand by aranžmana su višestruke"
0
"Koristi od stand by aranžmana su višestruke"
Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Kemal Kozarić pozdravlja napore koje su vlasti u BiH učinile, a koji su rezultirali odobravanjem stand-by aranžmana od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).
Koristi od aranžmana sa MMF-om su višestruke, prije svega zbog sredstava koja će BiH dobiti, ali i zbog finansijske discipline koja je potrebna, te kredibiliteta države, izjavio Kozarić Federalnoj novinskoj agenciji.

Guverner Kozarić smatra da aranžman sa MMF-om i dobijanje sredstava potvrđuju da su makroekonomske politike definisane, da BiH ide u pravom smjeru i da će biti makroekonomski održiva.

- Budžetska potrošnja biće manja i svedena u okvire koji su samoodrživi, a to će biti pozitivan signal potencijalnim investitorima, kreditorima i komercijalnim bankama da nastave s aktivnostima, istaknuo je.

Guverner očekuje da će odobravanjem stand-by aranžmana, Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i drugi, nastaviti insvestirati u BiH, te podsjeća da je i Svjetska banka podršku malim i srednjim poduzećima, te reformama, uvjetovala dogovorom o stand-by aranžmanu sa MMF-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: