biznis
6

Konzum BiH i Violeta za bezbrižnije djetinjstvo

Klix.ba
Humanitarni projekt koji su pokrenuli Konzum BiH i Violeta s ciljem podrške domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH polučio je rezultatima. Predstavnici tih dviju kompanija uručili su novčane donacije Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Dječijem selu za djecu i mlade u Međugorju, te Stadlerovom Dječijem domu "Egipat" u Sarajevu.

"Udruženim snagama prikupili smo značajna sredstva te dali doprinos poboljšanju kvalitete života djece bez roditeljskog staranja i presretni smo zbog toga. I naši kupci su prepoznali značaj projekta, dali doprinos, što nas posebno raduje. Zahvaljujem svim građanima BiH koji su nesebično podržali ovu akciju", kazala je direktorica Sektora marketinga Konzuma BiH Irena Miličević.

U prikupljanu novčanih sredstava učestvovali su Konzumovi kupci širom BiH. Ukupna vrijednost doniranih sredstava je 8.000 KM.

"Konzum i Violeta ušli su u ovaj projekat vjerujući u njegov uspjeh. Svako dijete zaslužuje samo najbolje, a mi smo željeli da djeca bez roditelja znaju da neko misli na njih. Društvena odgovornost utkana je u poslovanje naše dvije prijateljske kompanije, a najveća nagrada za sve nas je kad usrećimo najmlađe", istakao je direktor marketinga kompanije Violeta Ethem Numić.

Već naredne sedmice predstavnici Konzuma i Violete uručit će novčanu donaciju i Domu za djecu bez roditeljskog staranja - Rada Vranješević u Banjoj Luci, saopćili su iz tih kompanija.