{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konsultacije sa bh. firmama o CE označavanju

F
9.7.2009. u 16:23
0
0
Konsultacije sa bh. firmama o CE označavanju
0
Konsultacije sa bh. firmama o CE označavanju
Euro info korespondentni centar Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) organizovao je individualne konsultacije sa bh. firmama koje na svoje proizvode namjeravaju postaviti CE znak te na taj način omogućiti izvoz svojih proizvoda na tržište EU-a, saopćeno je u četvrtak iz VTK-a BiH.
Interes za konsultacije iskazale su dva bh. proizvođača prozora i vrata, jedan proizvođač rudarskog eksploziva a četvrta firma koja se prijavila za konsultacije interesovala se za CE označavanje kablova.

U toku konsultacija, proizvođači su upoznati sa EC direktivama i harmoniziranim standardima koji su primjenjivi na njihove proizvode, modul CE označavanja koji je primjenjiv na te proizvode te način sastavljanja i sadržaj tehničkog dosijea.

Nakon pet seminara o CE označavanju općenito i četiri specijalizovane obuke o specifičnim direktivama kao što su sigurnost mašina, niskonaponske opreme, građevinskih proizvoda i lične zaštitne opreme koje je za domaće privrednike i organe uprave do sada organizovao Euro info korespondentni centar, ovo je prva serija individualnih sastanaka sa proizvođačima koji na konkretne proizvode namjeravaju postaviti CE znak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: