Neum
0

Konferencija o poljoprivredi i prehrambenoj industriji

FENA
U neumskom Hotelu "Zenit" od 30. septembra do 3. oktobra ove godine bit će održana 20. naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije "Neum 2009", saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Službeno otvorenje predviđeno je za četvrtak, 1. oktobra, s početkom u 10 sati, nakon čega će biti održana plenarna sjednici o stanju i perspektivi poljoprivrede, prehrambene industrije i ruralnog razvoja.

Plenarnu sjednicu, zajedno s Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu - kao organizatorom cijele Konferencije, priprema Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Uz predstavnike Ministarstva i Fakulteta, izlagat će predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, resornog ministarstva iz RS-a, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, Agencije za sigurnost hrane BiH i predstavnik Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.

Svečanom otvaranju konferencije i plenarnoj sjednici prisustvovat će i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić.