biznis
0

Konferencija o održivoj ekonomiji 28. oktobra u Sarajevu

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u BiH u saradnji s Fondacijom Eduardo Frei iz Holandije, Zajedničkom komisijom za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Centrom za regionalne inicijative organizuje konferenciju pod nazivom "Osnove održive ekonomije- značaj poslovne etike i religijskih vrijednosti za prevazilaženje krize?".

Teme konferencije su "Različiti interesi? Religijske norme u poslovanju i trgovini", "Traganje za održivošću - Uticaj etičkih vrijednosti na slobodne tržišne ekonomije" i "Slučaj Bosne i Hercegovine: Poslovna etika i religijske vrijednosti - Rješenje za socijalne i ekonomske probleme u tranzicijskim zemljama?".

Eminentni stručnjaci i eksperti iz Holandije, Njemačke, Velike Britanije i BiH će prezentovati svoja viđenja na ove i srodne teme koje se tiču nuđenja alternative u pronalaženju drugog puta za rješavanje ekonomske i finansijske krize.

Uvodno izlaganje će održati zamjenik ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Fuad Kasumović.

Konferencija će biti održana 28. oktobra u plavoj sali Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, saopćeno je iz Fondacije Konrad Adenauer.