|

Kompaniji i direktorima Centrotransa uručena vrijedna priznanja

Kompaniji i direktorima Centrotransa uručena vrijedna priznanja
0
F
FENA
1.12.2009. u 14:50
0
komentara
0

dijeljenja
Kompaniji i direktorima Centrotransa uručena vrijedna priznanja
Kompaniji Centrotrans Eurolines, njenom generalnom i izvršnom direktoru, Muhamedu Šaćiragiću i Safudinu Čengiću, danas su na svečanosti u Sarajevu uručena ugledna priznanja Internacionalne lige humanista (ILH).
Centrotrans Eurolines je laureat Zlatne plakete sa značkom, direktor Šaćiragić Zlatne povelje mira i humanizma, a izvršni direktor Safudin Čengić Zlatne plakete sa značkom ILH-a, a priznanja su im dodijeljena za njihov doprinos misiji ove međunarodne asocijacije humanista.

Generalni sekretar ILH-a Zdravko Šurlan istakao je da je Centrotrans društveno odgovorna kompanija posvećena čovjeku. Centrotrans čine prije svega njegovi ljudi, menadžment i uposlenici koji su pronašli formulu da u teškoj i nedovoljno priznatoj djelatnosti, kakav je autobuski prijevoz putnika, održe kompaniju vežući trajno svoje životne puteve za njen razvoj. Direktora Šaćiragića krasi 40 godina posvećenosti kompaniji i odanosti svojoj viziji i ideji u čijem je fokusu čovjek.

Generalni sekretar ILH-a je dodao da Šaćiragić i Čengić predstavljaju uspješan tandem posvećen kompaniji koji traje godinama prije svega zahvaljući njihovoj sposobnosti i posvećenosti humanim principima.

Šaćiragiću je priznanje dodijeljeno za njegovo humano i etičko rukovođenje i upravljenje ljudskim i tehničkim resursima, a njegov široki društveni angažman i moralna odgovornost, kako je istaknuto, pribavili su mu visoki ugled i poštovanje u sredini u kojoj živi i radi i šire.

Čengića među ostalim karakterizira human i etički odnos s uposlenicima čija mišljenja uvažava, a istaknuto je da je dobar organizator posla, inicijativan, dosljedan i nesebičan.

Uime kolektiva Centrotransa Eurolinesa priznanje je primio dugogodišnji radnik i predsjednik sindikalne organizacije Šime Bakula.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.