{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanije iz SAD-a zainteresirane za učešće u privatizaciji telekoma

F
18.7.2008. u 10:39
0
0
Kompanije iz SAD-a zainteresirane za učešće u privatizaciji telekoma
0
Kompanije iz SAD-a zainteresirane za učešće u privatizaciji telekoma
Ministar komunikacija i prometa BiH Božo Ljubić sa suradnicima susreo se danas u Sarajevu sa zamjenicom ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini Judith Cefkin.
Kako je saopćeno iz ministrovog ureda, glavne teme razgovora bile su Strateški ugovor kojim će se riješiti pitanje licenci Microsofta u institucijama Bosne i Hercegovine i proces privatizacije u FBIH s posebnim naglaskom na telekom sektor.

Zamjenica ambasadora je informirana da se Ugovor kao i prateći aneksi s Microsoftom nalaze u završnoj fazi definiranja, sukladno praksi u BiH i praksi Microsofta.

Glede procesa privatizacije, Cefkin je uime kompanija iz SAD-a izrazila interes za sudjelovanjem u procesu privatizacije, posebice BH Telekoma.

Ministar Ljubić ja naglasio da zagovara brzu privatizaciju dva telekoma u FBiH (BH Telecom i HT Mostar) na simetričan način, ali da država treba zadržati odgovarajući paket vlasništva koji će joj omogućiti da donosi strateške odluke.

Ljubić je mišljenja da sukladno suvremenim evropskim zakonima država treba ostati vlasnik 25 + 1 posto kako bi bila u stanju utjecati kod budućeg vlasnika na strateški razvoj sektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: