Vrijednost 40 miliona KM
43

Kompanija Robot s Općinom Kiseljak počinje obnovu hotela Dalmacija

E. M.
Budući izgled objekta hotela Dalmacija
Budući izgled objekta hotela Dalmacija
Kompanija Robot i zvanično je preuzela hotel "Dalmacija", a u njegovu obnovu ulaze zajedno sa Općinom Kiseljak kao partnerom, a vrijednost cjelokupne investicije je oko 40 miliona KM.

Direktorica Robot general trading CO d.o.o. Saima Hodžić i načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak prije nekoliko dana zvanično su informisali javnost o investiciji vrijednosti 40 miliona KM koja se tiče obnove hotela "Dalmacija" i zapošljavanja velikog broja ljudi.

Budući izgled objekta
Budući izgled objekta

"Ciljevi i namjere pokretanja obnove hotela koji dugi niz godina stoji zaključan i uz koji se vežu 'trakavice' usmjereni su na modernizaciju hotela, rastu i razvoju s naglaskom na banjsko lječilište, koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu. Osim banjskog lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio", poručeno je iz Općine Kiseljak.

Načelnik Mladen Mišurić Ramljak zahvalio se poduzeću Robot te direktorici Hodžić i njenom bratu Selveru Oruču što su u Općini Kiseljak vidjeli ozbiljnog partnera koji pruža podršku investitorima da ulažu na području ove općine. Zahvalu je uputio i svojim saradnicima: Nikoli Grubešiću, Mladenu Mitroviću, Dragomiru Lučići i Emini Ahmić koji su vodili cijeli postupak.

Budući izgled objekta
Budući izgled objekta

"Sam postupak bio je mukotrpan, kupljene su i dionice od četiri velika dioničara, izuzetno je bilo teško proći kroz cijeli proces i sigurno bi odustali da nismo imali podršku, odnosno otvorena vrata Općine Kiseljak, načelnika, i najvažnije ljudsku, moralnu i gospodarsku sigurnost", kazala je Hodžić.

Hodžić i njen brat Oruč su Kiseljačani čije poduzeće uspješno posluje trideset godina, vlasnici većinskog paketa dionica ”Banja Kiseljak-Hotel Dalmacija”, a Općina Kiseljak raspolaže zemljištem oko samog kompleksa te su stoga neizostavni partneri u ovoj priči.

Budući izgled objekta
Budući izgled objekta

"Priprema hotela za obnovu i radovi polako kreću narednih dana", poručili su iz Općine Kiseljak.