Potpisan ugovor
5

Kompanija Robot gradi tržni centar u Kalesiji

FENA
Općinski načelnik Sead Džafić danas je s direktoricom kompanije Robot iz Sarajeva Saimom Hodžić potpisao ugovor o prodaji zemljišta koje je vlasništvo Općine Kalesija u vrijednosti 165.710 KM na kojem će ova kompanija graditi u narednoj godini tržni centar.

"Mi ćemo u narednim mjesecima u Kalesiju investirati u naš objekat oko četiri miliona KM i tu će posao za početak dobiti 80 osoba s ovih prostora", kazala je direktorica Robota Saima Hodžić.

Ona je istakla da je zadovoljna i saradnjom s općinskim načelnikom koji je ispunio sve ono što je obećao te se nada da će Općina Kalesija brzo djelovati i kada je u pitanju izdavanje potrebne dokumentacije.

Općinski načelnik Sead Džafić investitorima je poželio dobrodošlicu u Kalesiju rekavši da će kao načelnik biti im na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi objekat bio završen u roku i kako bi naredne godine otvorio vrata za kupce.

On je investitore upoznao i s Odlukom koju je usvojilo Općinsko vijeće o posticajima koji omogućava investitorima da nakon završetka objekta dobiju pomoć od Općine Kalesija.