PROMO
21

Kompanija R&S nudi jedinstvenu uslugu upravljanja printom uz 40% manje troškova za korisnike

Mogućnost izbora i izrade paketa usluga u skladu s potrebama korisnika.

Iako se kupovina printera za potrebe kancelarijskog poslovanja na prvu čini kao opravdan i neophodan finansijski izdatak, odnosno ulaganje, u konačnici je situacija drugačija. Posjedovanje vlastitog uređaja za printanje podrazumijeva i dodatne troškove u smislu potrošnog materijala, održavanja i ljudskih resursa, što može donijeti nepredviđene finansijske minuse. Osim toga, printeri brzo gube na vrijednosti i za kratko vrijeme postaju zastarjeli, čineći ovu investiciju neisplativom. Zbog toga se sve više kompanija opredjeljuje za najam uređaja, ali i kompletne usluge upravljanja printom.

Jedna od prvih kompanija u Bosni i Hercegovini koja je prepoznala značaj pomenute usluge i uvrstila je u svoj portfolij jeste R&S d.o.o. Sarajevo. Zahvaljujući najmu printera najsavremenije tehnologije u R&S-u, brojni poslovni subjekti u BiH su proteklih godina, uz vrlo malu početnu investiciju, osigurali efikasan, pouzdan, moderan i tehnološki savremen uređaj za printanje.

Usluga upravljanja printom kompanije R&S omogućava štampanje i digitalizaciju informacija, brinući se o svim potrebama štampanja, od popravke i zamjene tonera, softverskog praćenja usluge, pa do optimizacije budžeta raspodijeljenog za printanje. Uključuje i upravljanje uređajima poput štampača, skenera i fotokopirnih uređaja. Sve te obaveze, koje često oduzimaju dragocjeno vrijeme i proizvode dodatne troškove firmama, u ovom slučaju preuzima stručno osoblje R&S-a, uz garanciju zaštite i privatnosti podataka tokom cijelog procesa, sigurnost dokumenata prilikom štampe, te vrhunski kvalitet isprintanog materijala.

Osim najma brzih i pouzdanih mulltifunkcijskih mašina, usluga upravljanja printom koju nudi R&S podrazumijeva i sveobuhvatno rješenje - od procjene postojećeg stanja do kompletnog upravljanja uslugom, koje će zadovoljiti najzahtjevnije potrebe printanja i skeniranja klijenata. Rješenja koja R&S u tom kontekstu pruža su fleksibilna i prilagođavaju se potrebama i zahtjevima svakog korisnika, kako bi se postigla maksimalna efikasnost i produktivnost uz znatne uštede troškova, koje iznose do 40%. U tom kontekstu, korisnici u svakom trenutku mogu odabrati jedan od ponuđenih paketa u skladu sa svojim potrebama:

Ako nijedan od navedenih paketa ne odgovara u potpunosti potrebama korisnika, R&S će izraditi posve novo, individualno rješenje, kako bi i na ovaj način klijentima olakšao poslovanje.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, R&S je izdvojio ključne prednosti usluge iznajmljivanja printera i print managementa:

  • smanjuje troškova štampanja
  • pojačava kontrolu pristupa, bezbjednost i usaglašenost
  • pruža podršku za mještovitu grupu uređaja za štampanje
  • lako se prilagođava kancelariji, cloud i hibridnoj strukturi
  • povećava fleksibilnost za mobilne korisnike
  • rasterećenje odjela za nabavke i IT.

Više informacija o ovoj usluzi i ponudi uređaja moguće je dobiti na web stranici R&S ili putem besplatnog info telefona 080 02 02 28.