{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija "Polet" izgradila novu fabriku u Vogošći

F
6.12.2007. u 18:39
0
0
Kompanija "Polet" izgradila novu fabriku u Vogošći
0
Kompanija "Polet" izgradila novu fabriku u Vogošći
Kompanija Polet, najstarija grafička kuća u zemlji, izgradila je novu fabriku u Vogošći, koja se prostire na 7.000 kvadratnih metara, saopćeno je danas iz MIMS Groupa. Riječ je o ukupnoj investiciji od oko 16.000.000 KM, što ujedno označava jednu od najozbiljnijih investicija u ovoj oblasti u zadnjih petnaest godina.
Po udjelu u tržištu, Polet predstavlja najznačajniju fabriku za proizvodnju komercijalne i transportne kartonske ambalaže u zemlji, svojim proizvodima snabdijeva značajan dio konditorske, prehrambene, farmaceutske, hemijske, poljoprivredne i auto industrije.

S gotovim proizvodima Polet je prisutan u Hrvatskoj, Srbiji, Libiji i Sloveniji, dok će po završetku planirane investicije postaviti kvalitetne temelje za daljnji razvoj u regionu s povećanim kapacitetima i novim proizvodnim asortimanom.

Ova investicija između ostalog uključuje nadgradnju postojećih i kupovinu novih mašina, kao što je offset mašina za štampu Heidelberg speed master s pet boja i jedinicom za lakiranje, zatim termalni CTP uređaj za pripremu štampe AGFA Avalon LF, te korugator za proizvodnju kartonskih ploča za transportnu ambalažu.

- Ovdje govorimo o golemoj i sveobuhvatnoj investiciji, osim ulaganja u izgradnju fabrike, kupovine najkvalitetnijih mašina, svjetski poznatih proizvođača, koje omogućavaju preciznost i vrhunski kvalitet, rekao je direktor Poleta Jasmin Mahmuzić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: