{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija Kraft gradit će vjetroparkove u Bosanskom Petrovcu

F
26.9.2011. u 16:21
0
4
Kompanija Kraft gradit će vjetroparkove u Bosanskom Petrovcu
0
Kompanija Kraft gradit će vjetroparkove u Bosanskom Petrovcu
Delegacija kompanije Kraft iz Njemačke, predvođena vlasnikom Peterom Kraftom, posjetila je danas Općinu Bosanski Petrovac radi započinjanja aktivnosti oko podizanja vjetroparkova na teritoriji te općine.
S općinskim načelnikom Erminom Hajderom potpisan je Memorandum o saradnji, čemu je prisustvovao i premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača.

Kako je ovo jedina općina na području USK-a s potencijalom vjetra, ova posjeta daje poseban značaj i novu dimenziju njenom i razvoju Kantona za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Načelnik Hajder kazao je da se na ovom projektu radi već duže vrijeme te da su izvršena potrebna mjerenja. Dodao je da se nada da će početkom iduće godine početi provedba projekta, odnosno izgradnja prvih vjetrenjača.

Premijer Lipovača kazao je da će Vlada pomoći Bosanskom Petrovcu i kompaniji Kraft kada je u pitanju izdavanje svih potrebnih dozvola i stvaranje uvjeta za realizaciju ovog projekta.

Osim Livanjskog, naš kanton će biti drugi u BiH, koji će proizvoditi vjetroenergiju, istakao je Lipovača dodajući da će uspješna realizacija ovog projekta, privući i druge investitore, što je jedna od strateških zadaća Vlade Kantona.

Njemačka kompanija Kraft već 20 godina uspješno se bavi proizvodnjom vjetro i solarne energije širom svijeta, kazao je vlasnik Peter Kraft izražavajući nadu da će se što prije krenuti u realizaciju ovog projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: